Öppet brev till alla mina medarbetare

Hej vänner,

Jag skriver dessa rader för att jag vill att vi alla på DreamLogistics ska få samma förståelse och samma information. Sedan utbrottet av Coronaviruset i Sverige har inget varit sig likt. Det här är inte business as usual, det här är inget vi kan eller ska kunna vara förberedda på men nu är vi där vi är. Nu är vi i det läget där vi blir matade med information om vad som händer både långt borta men också på nära håll. Jag vill därför med mina egna ord förklara hur jag ser på den situation där vi befinner oss i.

Som de flesta av er är jag orolig för vad som kommer hända. Orolig över familj, barn, föräldrar, nära och kära. En del av er har säkert sett mig när jag visar cirklarna på grundutbildningen och visar vad som är viktigast här i livet. Det är fortfarande så att det viktigaste är du, följt av våra nära och kära. Det kommer inget att ändra på. Ta hand om er själva, ta hand om varandra.

Sedan utbrottet av Corona har prio ett varit att ta hand om säkerheten för alla medarbetare. Detta först genom information och åtgärder för att vi ska kunna minska smittspridningen. Därefter fler åtgärder på hur vi ska agera om en eventuell smitta uppkommer. Efter det har vi sett över hur vi ska hjälpa våra kunder och då hur vi ska fortsätta leverera logistiktjänster till dem. För man ska veta att våra kunder sitter i samma båt. De har också situationer som är långt utanför det normala.

När vi nu gjort det här börjar vi se om vårt eget bolag. Se över våra sår och hur skadeskjutna vi är. Just nu är vi duktigt skadeskjutna i form av den ökade kostnaden som det innebär med sjuklöner. Ekvationen där vi vill att man går hem vid minsta symtom för att inte smitta samtidigt som vi ska utföra vårt arbete med samma intäkt och dessutom betala ut sjuklöner är tuff. Jag skulle ljuga om jag säger att jag sover gott om nätterna. Dels för att jag i vanliga fall inte sover särskilt bra men i det läge vi är nu hanterar vi allt dag för dag.

Varje dag har jag avstämningsmöte med våra Driftchefer. Jag får in rapporter från HR på antal sjuka. Jag får rapporter från IT på vår produktion. Jag har dialog med vår ekonomiavdelning och banker. Jag sitter i Beredskapsgrupp med de andra ägarna. Allt för att få en så klar bild över nuläget som möjligt.

Vi till skillnad mot många andra branscher ser kortsiktigt ingen minskning på orderingång utan det kortsiktiga hotet är den ökade kostnaden, främst i form av sjuklöner. Sanning är att det kunde vara värre, mycket värre. Den situationen vi befinner oss i går att vända, vi ska vända den. Det kommer vara en tid med extra besparingar, vi kommer behöva göra uppoffringar, vi kommer få tänka till lite extra men det går att vända.

Min målsättning är att INGEN på DreamLogistics ska bli av med sitt arbete. INGEN ska bli permitterad. INGEN ska känna osäkerhet över sin anställning – det är min målsättning. Till min hjälp har jag världens bästa delägare, jag har fantastiska team men jag behöver allas hjälp. För att lyckas med detta behöver jag verkligen allas hjälp. Det är nu viktigare än någonsin att vi alla hjälps åt, står på tå och verkligen gör det bästa vi kan i alla lägen. Vill även passa på att tacka dig för att du valt att vara en del av DreamLogistics. Tack för att du vill vara med på resan.

/Jonas

Kontakta oss för mer information