Vi är DreamLogistics

”Vi är Dream, vi är inte som alla andra. Att våga gå vår väg, att våga skapa förutsättningar utanför boxen, att våga se individen, att våga satsa på startups men samtidigt vara med att utveckla storbolag. Att våga… för mig är det DreamLogistics."

”Att vi har en familjekänsla på lagret är något jag ofta får höra vid besök. För mig är det den största komplimangen. Att få ha en skön känsla i magen och arbeta med trevliga kollegor är något jag brinner för. Sedan vi var tre personer har vi försökt bevara den starka vi-känslan som än idag är en av Dreams största tillgångar."

"Kombinationen av vår bakgrund som e-handlare men också som webbutvecklare tror jag är det som gör oss mest intressanta. Vad jag vet finns det ingen annan som kan erbjuda vad vi erbjuder. Det är vad jag får höra från våra kunder i varje fall. För mig är det detta som är Logtech."

”DreamLogistcs are at the forefront of combining IT with Logistics creating a next level service for our customers. This re-shaping of a traditional logistics provider into a technology driven service, combined with a fantastic company culture made it an easy decision to join the team."

2006

De först staplande stegen till något som skulle utvecklas till DreamLogistics togs detta år. Man hjälpte den första e-butiken med ett helt logistikupplägg och kundtjänst. I detta nu visste man inte vilken resa man precis inlett.

2008

I en liten lokal och med några få kunder startade de tre vännerna Jonas, Lars och Tommy DreamLogistics. Detta efter att själva drivit e-handel i många år.

2010

Flytten går från den lilla lokalen till en fastighet på 900 kvm. Här kommer den första medarbetaren in och det egna WMS-systemet DreamPack utvecklas.

2011

I de nya lokalerna växer bolaget snabbt. Man öppnar upp nya lager och passerar nu 50 kunder.

2013

Aktiebolaget DreamLogistics AB bildas. Fram till nu har verksamheten bedrivits i moderbolaget. En helt ny organisationsstruktur tas fram och man känner att man börjar bli ett riktigt bolag.

2014

Tillsammans med närliggande kommuner, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan inleds ett samarbete som ska visa sig vara oerhört framgångsrikt. Nu börjar man arbeta med förädling, VAS och ompaketeringsarbete.

2015

Man utökar med ännu mer lager. Nu byggs en godisfabrik i Habo på 5000 kvm om till e-handelslager.

2016

De första automationslösningarna driftsätts. Nu passeras 100 kunder.

2017

Lagret i Ängelholm på 15,000 kvm driftsätts och snabbt inser man på bolaget att ”Skåne är fantastiskt”. Man passerar nu 100 anställda.

2018

2018 innebär rekord i tillväxt (+84%), rekord i antal kunder (175 st), rekord i ordrar under Black Friday (400,000 st) och rekord i antal anställda (170 st).

2019

I slutet på året förvärvas Reach Logistics med sin 3PL-anläggning i Borås på 27,000 kvm. Helautomatiserat lager och förutsättningar finns nu för vidare expansion. Samtidigt förvärvas Reach Logistics Spedition, ett Transport Management-bolag i Göteborg som innebär att man nu även är helhetsexperter på transportlösningar.

2020

2020 innebar att e-handeln fullkomligt exploderade och nya rekord sattes. Samtidigt gick det tungt för B2B-flöden och införsäljningen av nya kunder gick inte lika snabbt som tidigare. Ändå ett nytt rekordår och fina affärer som ska driftsättas under 2021. Omsättning: 350 MSEK.

2021

Vi skickar order nummer 20 miljoner och utvecklar och lanserar vår nya partnerportal. I slutet på året blir det klart att bring går in som majoritetsägare, och att vi kommer bli ansvariga för tjänsten Shelfless, vilket gör att vi tar ett stort kliv mot framtiden.

2022

22/2 2022 öppnar vi upp portarna för vårt helautomatiserade fulfillment-center i Stockholm. En site på 15,000 kvm som är den första Shefless-siten i Sverige. Autostore med över 50,000 bins och stora planer på kringautomation i form av packmaskiner, helautomatiserade flöden hela vägen till sortering.

Kontakta oss för mer information