Närmare 700,000 ordrar levererade under november

Att Black Friday i år skulle bli något utöver det vanliga var man på DreamLogistics redo för. När man nu summerar november och visar upp att man skickat närmare 700,000 leveranser under november, en ökning med 80% så förstår man effekten av årets Black Friday.

DreamLogistics AB har specialiserat sig på tredjepartslogistik och bland kunderna är det väldigt många e-handelsbolag. Fokus har sedan start varit att med egenutvecklade IT-system kunna hantera kundernas logistikflöden på det mest optimala sättet.

Ägarna bakom DreamLogistics drev tidigare en egen e-handel som var först med Black Friday i Sverige så att man arbetar hårt under perioden är inget nytt. Redan under februari började man planera för den stora logistikfesten.

Black Friday är något vi som bolag ser fram emot varje år, så även i år. Vi hade förberett oss för riktigt höga prognoser men redan på måndagen den 23:e november kunde vi se att de skulle krossas. Jag är så oerhört stolt över mina medarbetare som lyckats leverera så långt över prognos samtidig som jag gläds med våra kunder för deras fantastiska försäljning” säger Jonas Ahlgren, VD på DreamLogistics AB.

Under Black Friday tar man in närmare 350 extra medarbetare för att klara av det stora trycket. Då handlar det inte bara om logistik med utskick av ordrar utan även om intern logistik så som parkeringsplatser, extra bussar och lunchtider som ska fungera.

Något man tydligt kunde se på årets Black Friday var ett ändrat köpmönster. Tidigare år har fredagens försäljning stuckit ut väldigt markant, medan i år var det ett lite jämnare tryck över hela Black Week. När peaken nåddes registrerades den in över sex ordrar per sekund och som max låg man och levererade ut en order per sekund.

DreamLogistics kunder slog sina prognoser med råge vilket gjorde att man fortsatte med produktion dygnet runt och även in i december ser man ökad försäljning mot prognos. DreamLogistics AB ligger just nu på en tillväxt på hela 40% jämfört med föregående år och period. Flera stora kundkontrakt är tecknade så att nya rekord kommer slås under 2021 är just nu redan garanterat.

Jag har precis avslutat min tjänst som Commander in Chief of the Black Friday Army och återgår nu som VD” avslutar Jonas Ahlgren, VD på DreamLogistics AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Jonas Ahlgren, VD, DreamLogistics AB
070-555 26 40
jonas@dreamlogistics.se

Kontakta oss för mer information