Mer automation till siten i Borås

I linje med den plan som togs fram i början av året att utöka kapaciteten och effektivisera paketeringen vid det oerhörda tryck som väntas under Black Friday är nu den första av två semiautomatiserade påspackmaskiner installerade på siten i Borås.

Packmaskinerna är helt integrerade med Dreams egenutvecklade WMS och specialmodifikationer är framtagna tillsammans med tillverkare. Kapaciteten ligger på hela 1800 order paketerade per timme.

I strävan om mer hållbarhet inom e-handel passar maskinen perfekt. Det miljövänliga packmaterialet som används behöver inte heller någon transportetikett utan informationen printas direkt på emballaget. För att minimera luft i påsarna används Dreams egenutvecklade 3D-modulering. 3D-moduleringen ligger till grund för vår modul och det Dream 3D Mod gör är att den i realtid räknar ut och hjälper vårt WMS i besluten av vilket emballage eller fraktbärare som ska användas för vilken transport.

Jag är oerhört nöjd med samarbetet i detta projekt, dels mellan oss och leverantören men kanske mest med hur snabbt och bra våra team fick igång allt. Stort tack till avdelningarna IT, Utveckling, Drift och Solutions.” säger Jonas Ahlgren, VD DreamLogistics.

Vi fortsätter utmana oss själva med spännande lösningar och med ett egenutvecklat WMS är det bara vi själva som sätter begränsningarna. Läs gärna mer om vårt fokus på hållbarhet.

Kontakta oss för mer information