DreamLogistics förvärvar Reach Logistics

DreamLogistics AB förvärvar Reach Logistics AB med dotterbolagen Reach Logistics Borås AB och Reach Logistics Spedition AB. Reach Logistics AB har cirka 30 medarbetare och omsätter 76 MSEK 2019.

Reach Logistics med huvudkontor i Jönköping, tredjepartslogistikverksamhet i Borås och Transport management i Göteborg är ett etablerat logistikbolag med stor kompetens och erfarenhet.

Förvärvet av Reach Logistics möjliggör fortsatt kraftig expansion för DreamLogistics då bolaget i Borås har 27,000 kvm lager med hög automationsgrad och fokus på e-logistik. Ett starkt sammansvetsat gäng som har arbetat med varande under många år.

”För oss är det en fantastisk möjlighet att fortsätta vår resa och framför allt genom alla oerhört kompetenta medarbetare som finns i bolaget. Vi tar också ett kraftigt kliv fram när det gäller automation.” säger Jonas Ahlgren, VD på DreamLogistics AB.

Dessutom adderar man nu ytterligare ett affärsområde då dotterbolaget Reach Logistics Spedition ingår i affären. Reach Logistics Spedition erbjuder Transport management där man hanterar sina kunders frakter inklusive övervakning.

”Vi har själva planerat för att bygga upp en liknande tjänst men nu kan vi göra det genom Fredrik Kryséns (VD, Reach Spedition) team i Göteborg. De är magiskt duktiga när det kommer till fraktspecialisering så det känns fantastiskt.” säger Jonas Ahlgren, VD på DreamLogistics AB

I samband med affären påbörjas arbetet med att fasa in Reach Logistics organisation, namnbyte och verksamhet till DreamLogistics. Reach Logistics förväntas omsätta 120 MSEK under 2020 och DreamLogistics-koncernen i sin helhet närmare 350 MSEK.

”DreamLogistics är ett spännande bolag som gjort en imponerande resa med bra tillväxt samtidigt som man behållit sin lönsamhet, vilket är en utmaning i vår bransch där kostnader för utökad kapacitet ofta kommer lite tidigare än intäkterna. Jag tycker att både Reach och Dream individuellt är två starka logistikföretag fast med olika styrkor.” säger Johan Lindahl, medgrundare och VD på Reach Logistics AB.

 

Kontakta oss för mer information