DreamLogistics etablerar sig i Ängelholm

DreamLogistics etablerar sig i Ängelholm

Nu är det klart att DreamLogistics väljer att starta upp ett nytt lager i E-City i Ängelholm. Lagret är 14 500 kvadratmeter stort och ska göra det möjligt för bolaget att expandera ytterligare.

Företaget arbetar främst inom tredjepartslogistik och bland kunderna är det väldigt många e-handelsbolag. Fokus har sedan start varit att med egenutvecklade IT-system kunna hantera kundernas flöden på det mest optimala sättet.

– Det finns många skäl till att vi väljer att etablera oss på E-City i Ängelholm. Främst har vi fått ett fantastiskt mottagande av alla personer bakom Catena som utvecklar området. Att byggnationen ligger helt i linje med vårt miljötänk samt en mycket attraktiv placering vid E6 spelar självklart in när vi även framöver ska kunna ge våra kunder högsta servicenivå, säger Jonas Ahlgren, VD på DreamLogistics.

Hela området i Norra Varalöv omfattar möjlig logistikyta om cirka 96 000 kvadratmeter och är avsedd för e-handel, små som stora aktörer. Catenakoncernen genom Queenswall beräknar att den totala investeringen för E-City Engelholm uppgår till drygt 600 miljoner kronor.

Catena har en uttalad miljöpolicy och det innebär att hela e-handels-klustrets byggnader kommer att miljöanpassas och certifieras genom Green Building med en beräknad energiuppvärmning på max 13 kWh per kvadratmeter. Som jämförelse kan nämnas att Boverkets förespråkar 45 kWh.

– En av målbilderna med vårt E-City i Ängelholm är att stora som små aktörer kan växa i storlek och gemensamt dra lärdom av andras upplevelser. Idag vet vi att vår hyresgäst dvs samarbetspartner DreamLogistics AB (DL) kommer att växa med E-City. Catena genom Queenswall har gett en option till DL att bygga ca 11 000 m2 för att svara mot DL:s växtambitioner. Det känns bra när ens idéer skapar arbetstillfällen och verksamhet, som i detta fall Ängelholms kommun, där vi storsatsar, säger Göran Månsson, VD på Queenswall.