Dream expanderar med mer automation

Med målet att både effektivisera packflödet och minimera vårt klimatavtryck har vi investerat i en helautomatiserad påsmaskin för pack. Kapaciteten ligger på att packa ca 18 paket i minuten vilket är över 1000 paket per timme.

Istället för att manuellt packa ordrarna i påsar läggs produkterna i maskinen som tillverkar en påse helt anpassad för produkten som ska skickas. Det innebär att mindre material används eftersom varje påse blir precis så stor som den behöver. Spillmaterialet återvinns sedan till nya påsar. Innehållet i påsen är hela 70% återvunnet material. Utöver det har vi anpassat tillverkningen för att även vara optimal för returhantering vilket gör att slutkonsumenten kan använda samma påse utan att behöva tejpa eller addera några moment.

Förutom den helautomatiserade maskinen kommer en semiautomatiserad påspackmaskin installeras i början av maj och ytterligare en under juni.

Den resa inom automation som vi påbörjade för ett par år sedan fortsätter med högre fart än någonsin. Det är dessutom helt fantastiskt att se flexibiliteten i vårt eget WMS som styr vår automation.” säger Jonas Ahlgren, VD DreamLogistics.

Vi fortsätter utmana oss att hela tiden leta efter de bästa lösningarna för att leverera en så bra logistikupplevelse som möjligt för våra partners och deras slutkunder.

Kontakta oss för mer information