Möt utvecklaren bakom Dreams Amazon integration

Snabbfakta

Precis, våra kunder kan nu ha sitt lager hos oss som 3PL och sälja via Amazon.se. För att göra det möjligt rent tekniskt behövs en integration som vi utvecklat själva. Kravställningarna från Amazon när det gäller datahantering är precis som våra väldigt högt ställda. Att minimera datalagring och nyttja krypterade dataflöden har varit fokus för hela projektet. Krypterade anslutningar har satts upp mellan Amazons datacenter och Microsofts datacenter där DreamPack ligger. För att skydda persondata så valde vi att inte alls lagra detta i våra miljöer.

Utifrån de tre huvudsakliga säljmetoderna som Amazon erbjuder så har vi byggt olika integrationer och anpassat vyer i vårt WMS samt partnerportal med användarvänlighet i centrum. Amazon har sina API:er för Seller, Vendor Retail Procurement och Vendor Direct Fulfillment. Det vanligaste för våra kunder är att vara Seller, då profilerar man sitt eget varumärke som säljare hos Amazon, men vi som 3PL skickar varorna. Så första prioritering har varit att anpassa den digitala motorvägen utefter detta behov först och främst. Dock hanterar vi även de övriga flödena och har även kunder som agerar Vendor.

Förenklat är det huvudsakliga syftet med vår integration att kommunicera ordrar från Amazon till Dream. Samt att vi till Amazon skickar orderstatus när en order hanteras och lagerstatus för de ska veta hur mycket som går att sälja innan det är slut.

Det har varit väldigt givande att arbeta med det här projektet. Det har varit några stopp på vägen men i stort har utvecklingen gått smidigt. Amazons dokumentation är omfattande vilket har gjort att det har gått en del timmar till att granska och utifrån det hitta vilket spår vi ska ta för att nå målet. Vi har jobbat nära Amazons Integration Specialists och tack vare god dialog med många i deras tech team nått en digital tjänst som vi är mycket nöjda med på Dream IT.

Vi har arbetat med detta i över ett år och tack vare den gedigna certifieringsprocessen både för verksamheten och oss på IT har det ibland såklart blivit en del väntetid. Det är rigorösa dokument som skall fyllas i och vi har även ändrat en del på vårt system för att hantera processerna på ett bättre sätt. Även utvecklingen har varit utmanande stundtals just på grund av den enorma omfattning Amazon har på sina integrationer och system. Då har det varit tur att vi fått hjälp av deras team och blivit guidade på vår väg till framgång.

Det är ju alltid utmanande att få sätta tänderna i ny teknik, och Amazon ligger ju definitivt i framkant, så det har varit några för mig nya tekniker att lära sig, och det tycker jag alltid är roligt. Till exempel fick vi använda en relativt ny front end teknik, Blazor, som är baserad på programmeringsspråket C# för en web applikation som behövde utvecklas för att hantera auktoriseringen mellan Dream och Amazon.

Kontakta oss för mer information