Möt Jimmy, fullstack utvecklare hos oss

Snabbfakta

Jag är anställd som webbutvecklare men jobbar mer mot systemutveckling. Det handlar mest om mellanstora projekt, som skall tillföra ett mervärde i form av ny funktionalitet till våra partners. I projekten ingår allt från skissande till implementering, testning och dokumentation. Just nu jobbar jag med ett stort integrationsprojekt, som helst skulle varit klart igår!

Det var hektiskt och skoj att få vara en del av teamet som arbetat med det. Partnerportalen är vårt system där våra kunder kommer åt all information de behöver kring lagersaldon, inleveranser och olika orderstatus. Partnerportalen UI gränssnitt bygger på teknik från Angular2.0 samt vårt backend bygger på ett modernt Microsoft .Net Api. Det var ett väldigt spännande och utvecklande projekt och som alltid med mjukvaruutveckling vill man helst ha lanserat redan igår, så med mycket arbete mot klockan lanserade vi det strax innan Black Friday. Som många utvecklare känner igen sig i är lanseringen knappt halva jobbet. Efter det började arbetet med att fånga upp eventuella buggar från våra kunder och snabbt fixa till det. Hela IT avdelningen sitter med nära kontakt till lagermedarbetarna och har god kontakt med våra kunder, så vi får snabbt feedback på vårt arbete, både positivt och negativt.

Kort och gott var det här ett väldigt intressant projekt att få vara med och lansera. Och arbetet har ju egentligen bara börjat, vi vill hela tiden utveckla, bygga på och optimera systemet för att det ska vara en smidig upplevelse för våra kunder.

Vägen till att arbeta som systemutvecklare har varit allt annat än rak, det var inte förrän jag fyllde 38 som jag kom in på en distansutbildning och började studera till webbutvecklare. Innan dess har jag arbetat som telefonförsäljare, projektkoordinator, inköpare, metallarbetare, inredningssnickare och studerat fysik. Kort så har jag provat på en del yrkesroller innan jag äntligen fann detta yrke.

Under min tid som inredningssnickare började jag arbeta med konstruktion via avancerade CAD-system, i samband med det så började mina kollegor komma med frågor om jag inte kunde skapa ”avancerade” excel verktyg, detta skapande ledde mig vidare till att jag startade med egenstudier. Först VisualBasic, sedan lite C++ och hamnade sedan i .NET världen och började bygga applikationer i C#.

Till slut blev det en distansutbildning via Campus Värnamo, Webbutvecklare .NET som ledde mig till DreamLogistics!

Fader till två, man till en, och jag önskar jag kunde säga att jag lägger den mesta av tiden med familjen och vännerna. Men det är inte riktigt jag, det är inte uttalat men jag tror jag sitter på en lätt diagnos av AST ”Fixering vid begränsade intressen som är ovanliga i intensitet eller fokus”. Kombinationen av att arbeta som utvecklare samt den lätta diagnosen kan lätt leda till sena timmar som spenderas med att lösa problem, hitta nya tekniker. Men jag älskar min familj, och vi tillbringar mycket tid tillsammans också. Vi är alla stora fan av Västkusten och Nordens Ark så dit åker vi gärna. Hittar jag tid, så tar jag gärna min ”gravel” cykel på en tur!

Då jag kommer från en lantbrukar-familj, så var första ”drömmen” att ta över gården, köra traktor och ta hand om djuren. Det förändrades ganska fort så snart tonåren gjorde antågande, då tog hormonerna överhanden och jag tänkte inte så mycket på vad jag ville bli, utan mer vad jag ville göra. I de yngre åren trodde jag nog inte jag skulle klara av det här yrket jag har idag, jag ansåg mig vara för ointelligent. Så det var nog inte förrän jag mognat till ”ordentligt” som jag verkligen hittade detta underbara yrke och arbetsplats.

Jag går väldigt mycket på min intuition/känsla och inte så mycket på lön och förmåner när jag besöker en kommande arbetsgivare. Känslan jag fick när jag först kom till Dream var nog den bästa jag upplevt. Jag blev varmt välkomnad och fick snabbt ta eget ansvar och sätta tänderna i ett roligt projekt, och ”nästan” inga dumma frågor fanns.

Nu har jag inga andra referenser att gå på. Men när jag talar med mina bekanta inom IT får jag intrycket av att det går fort! IT branschen i sig är omöjlig att hänga med i, det dyker upp nya tekniker varje dag. Om man som utvecklare vill ligga i framkant måste man hänga med och våga testa ny tekniker. Lägger man dessutom på logistik branschen, vilken i sig är en väldigt dynamisk bransch och konkurrensen är stor. Så gäller det att vara intresserad, man måste verkligen leta nya tekniker och funktioner hela tiden, saker som tillför det lilla extra! Logistik branschen hanterar också stora mängder känslig information, vilket ställer höga krav på säkerhet, det är en enorm utmaning och väldigt utvecklande!

Kontakta oss för mer information