Möt Alexandra, energifylld säljare hos oss

Snabbfakta

Som säljare ingår jag i Sales teamet. Jag är oftast den första kontakten som en kund har med Dream, därför är det viktigt för mig i min roll hur jag också representerar Dream utåt som varumärke. Det är viktigt att jag vet hur man bygger tillit och förtroende, för att på så sätt skapa goda relationer till våra kunder. Det gör vi genom att alltid leverera service i världsklass och ha hög kompetens inom allt i den här branschen – alltid. Som säljare är jag nyfiken och genuint intresserad av att lära känna människan bakom företaget och få förståelse för kundernas business, på så vis kan jag också hjälpa dom på allra bästa sätt och det är viktigt för mig att kunden alltid känner sig sedd och lyssnad på här hos oss på Dream. De arbetsuppgifter jag sitter med är främst såklart att få in nya kunder och signa avtal, men också nykundsbearbetning.

Jag började på Dream nu i april 2022 på deltid samtidigt som jag parallellt fortfarande studerande och i maj gick jag in på heltid. Jag trivs superbra tack vare härliga och kompententa kollegor och det märks att det är ett företag i tillväxt, där det alltid händer något vilket var en av anledningarna till att jag sökte mig till just Dream.

Som person trivs jag med att vara i ständig ”rörelse” och jag mår bra av utveckling och att man vill framåt hela tiden precis som det är här på Dream. Förväntningarna som jag har just nu är att lära mig så mycket som möjligt, så snabbt som möjligt för att komma in i min roll och kunna bidra till mitt team så gott jag bara kan. Är förväntansfull och positiv till allt som är på gång, då vi är på en spännande resa som jag är tacksam att nu få vara en del utav.

Precis, i maj i år så tog jag examen. Utbildningen heter E-commerce Manager, den är två år och är via IHM Business School. Unikt för den här utbildningen är att för första gången har IHM platsförlagt en utbildning i en annan stad än Malmö, Göteborg och Stockholm, då man bestämde sig för att ha den här utbildningen med start 2020 i Kalmar som också är min hemort.

Varför Kalmar kan man undra? Kalmar har ett stort e-handelsnätverk med företag grundade i just Kalmar, så som RoyalDesign, Nordic Nest, Hatstore, Horseonline m fl. för att nämna några. Kompetens saknades dock ute bland e-handlarna och därför var en utbildning som den här perfekt att starta i just Kalmar.

Utbildningen har varit väldigt bra, trots att det är en generell utbildning och inte en specialistutbildning, utan där man ska kunna lite om mycket. Men främst förstå affären och helheten inom E-commerce branschen. Vi har läst ämnen som affärsmannaskap, digital försäljning, logistik, ekonomi, juridik och det digitala ekosystemet för att nämna några. Vi har även haft två LIA-perioder under dessa två år. Den första var på 10 veckor och den gjorde jag på Nordic Nest och min andra på 14 veckor var i stället inom byråvärlden. Väldigt givande, men mest lärorikt och spännande var absolut Nordic Nest pga utav att dom säljer inredning och design som är något jag älskar, men som också har allt inhouse vilket ger en möjlighet att få en inblick i hela flödet från lagd order till skickad produkt.

Tidigare har jag arbetat inom e-handel i sex år på RoyalDesign. Först i Kalmar i tre år på deras huvudkontor och sedan i Jönköping om Säljare och Visual merchandiser när dom 2015 öppnade upp sin tredje fysiska butik ”Guldhuset” ute på Solåsen. Innan dess var jag Säljare på ITAB Shop Concept och sålde kassadiskar samt self-checkout. Men mestadels är min bakgrund inom försäljning både i butik, kundtjänst och e-handel. Samt har jag studerat både Produktionsledare – media i Malmö och en Ledarskapsutbildning inom turism- och besöksnäringen. I julas såg jag att den tjänsten jag har idag låg ute, jag läste på om Dream och tyckte att det var ett mycket spännande företag som också passade väldigt bra ihop med den utbildningen jag då studerade. Jag sökte direkt, fick komma på intervju och resten är historia.

Ett av mina stora intressen är inredning och design. Men sen älskar jag också mat. Äta, laga och besöka goda restauranger. Annars tränar jag en del och då blir det oftast pass som Body attack som är högintensiv intervallträning och är himla kul. Tänkte prova crossfit nu med – lät kul och jobbigt – så den kombon är en utmaning jag vill testa tänkte jag. Och jag är mamma till en superhärlig tjej som heter Alba och är 4 år.

Att jag är en positiv energiknippe som tycker om att peppa och engagera de människor som jag har omkring mig – rollen som festfixare eller toastmadame har ju fallit på mig några gånger, så tror min superkraft är en blandning av sprida mycket energi och att styra upp roliga saker med familj och vänner (nu kollegor med).

Sätt på bra musik på morgonen och starta dagen med att dansa – låter knäppt, men dansa som att ingen ser på och kör loss. Lovar så himla skön start på dagen! Gjorde det idag. Andra lifehacks är listor – så skönt att checka av saker och känna att man har koll på läget. Träna vet ju alla är en bra grej, men inget man som småbarnsmamma kanske alltid hinner med – men att gå upp 20 min tidigare och bara köra ett kort pass och också göra det varje dag – gör skillnad och känns bra!

Kontakta oss för mer information