Häng med i byggnationen av AutoStore

Snabbfakta

En flexibel modulbaserad automationslösning, för effektiv lagerhållning och hantering av plock. Autostoren bygger på att kunna lagerföra många produkter på en förhållandevis liten yta. På toppen åker robotar runt och flyttar lådor för att hela tiden optimera lagret så topsäljarna alltid ligger nära plockstationerna. När en order ska plockas hämtar en eller flera robotar de lådorna där produkterna till ordern ligger, lådorna presenteras sedan i en plockstation där en medarbetare enkelt kan plocka produkterna.

Anläggningen platsbyggs på lagret i Stockholm och består av ett metallramverk som fylls med bins som kan liknas vid lagerplatser. På toppen av ramverket kommer 90 stycken robotar jobba dygnet runt med optimering av lagerplatserna och presentation av produkter för plock.

Den består av ett ramverk för 70.000 bins vilket motsvarar en yta på cirka 2.150 kvm.

Grundstrukturen blev klar tidigare i våras och nu levererar vi in 50.000 bins i anläggningen. De sista testerna kvarstår innan vi kan börja lagra in varor och plocka order för utleverans.

Bilder från byggprocessen.

Byggnationen och inleveransen av bins blir helt klart nu i maj och till midsommar ska vi vara igång med produktionen.

Etableringen i Stockholm innebär att vi tillsammans med Bring kommer kunna erbjuda e-handlare en komplett hjälp med hela fulfilment-kedjan – lager, plock och pack samt retur. Ett högautomatiserat lager kombinerat med enkel systemintegration och ledande digitala tjänster är kärnan i Shelfless och receptet för snabba, kostnadseffektiva och gröna leveranser.

Kontakta oss för mer information